Blog

24 juli 2018

‘Ik wil uiteen met mijn partner, maar ik wil geen vechtscheiding’

Dit is zowat de meest gehoorde zin bij een consultatie, waarbij iemand advies komt inwinnen over een echtscheiding of over het beëindigen van een feitelijke of wettelijke samenwoonst.

Dat naar een advocaat stappen automatisch betekent dat er een vechtscheiding zal volgen is absoluut een fabeltje!

Een doordacht en evenwichtig akkoord, waarin elke partner zich kan vinden en waarbij elke partner zijn/ haar leven verder kan leiden, geeft ons veel meer voldoening dan een ellenlange procedure, waarbij er uiteindelijk geen winnaars zijn, omdat het geld werd op geprocedeerd en partijen (en vaak ook hun kinderen) zijn ‘opgebrand’ door de alsmaar oplaaiende ruzies en discussies. De insinuatie dat wij als advocaat olie op het vuur zouden gooien en de gedachte dat naar een advocaat stappen voor een echtscheiding of beëindiging van een samenwoonst een mislukking zou zijn, is dan ook volledig onjuist. Ons kantoor tracht steeds op basis van de wensen van de cliënt naar de meest aangewezen en standvastige oplossing te komen.

Wanneer er bijvoorbeeld gezamenlijke (minderjarige) kinderen zijn, is het heel belangrijk dat jullie naar de toekomst toe nog door de spreekwoord

18 februari 2018

Enige tijd geleden verzorgden wij in het Sterck magazine (2017) een vraag en antwoord in verband met de afdwingbaarheid van algemene voorwaarden. Onder deze link vindt U dit artikel met enkele tips & tricks terug: Afdwingbaarheid voorwaarden   Uiteraard stelt de vraag voor de afdwingbaarheid van Uw algemene voorwaarden zich pas nadat U deze zorgvuldig en op maat heeft laten opstellen. Heeft U nog geen algemene voorwaarden, zijn deze achterhaald of heeft U vragen over de inhoud en/of over de afdwingbaarheid ervan? Contacteer dan gerust ons kantoor.

2 januari 2017

Bent U betrokken bij een verkeersongeval? Allereerst hopen wij natuurlijk dat U zelf geen verwondingen heeft en de schade beperkt is. Een goed ingevuld gemeenschappelijk aanrijdingsformulier schept duidelijkheid over de omstandigheden van het ongeval en zorgt voor snelle regeling van de schade. Daarom vindt U hier enkele nuttige tips terug:

  1. Vul de standaard gegevens op voorhand in. Je eigen gegevens (naam, adres,…), die van je wagen en je makelaar kan je perfect op voorhand invullen. De meeste mensen zijn erg onder de indruk na een ongeval, zelfs als er bijna geen schade is. Op voorhand je gegevens invullen bespaart je veel stress op het moment zelf.
  2. Vul zeker alle kolommen in en wees volledig! Dit bespaart U mogelijke, latere discussies. Vul bij de plaats van het ongeval dan ook niet enkel de stad of dorp in, maar ook de straatnaam en zo mogelijk een huisnummer of kruispunt.
  3. Maak zeker gebruik van de rubriek ‘opmerkingen‘. Als je het niet eens bent met de versie van de andere bestuurder, leg dit dan kort bij jouw opmerkingen uit. Wanneer je de versie van de andere bestuurder niet betwist in jouw opmerkingen, mag men er in sommige gevallen vanuit gaan dat U akkoord gaat met deze versie… Wees hiermee

Posted in Wegverkeer en verzekeringsrecht by Evelien